Baji Balázs, gátfutó

Európa-bajnoki ezüstérmes és Világbajnoki bronzérmes magyar gátfutó. 1989-ben látta meg a napvilágot, Békéscsabán.

2007-ben, 18 éves korában a felnőttek mezőnyében szerezte meg első sikerét. A Magyar bajnokságon, 110 méter gáton aranyérmet szerzett. A következő évben sajnos az aranyérem megszerzése nem sikerült, de a harmadik helyért járó bronzérmet elcsípte.

2009-ben fedett pályás magyar bajnok lett (60 méter gát), a Magyar bajnokságon pedig ezüstérmet nyert. 2010-ben szintén egy ezüstéremmel zárta a Magyar bajnokságot. A következő évben már több sikerben volt része, hiszen aranyérmet szerzett a Magyar bajnokságon és a fedett pályás magyar bajnokság alkalmával is. Még ebben az évben részt vett az Ostravában megrendezésre kerülő Európa-bajnokságon, ahol egyéni csúccsal (13,58) 110 méter gáton megszerezte az ezüstérmet. Így teljesítette az olimpiai kvalifikáció B-szintjét, de 2012-ben 13,51-re javította, ami olimpiai A-szintet ért.

Ott volt a 2012-es londoni olimpián, ahol sajnos a csak az ötödik helyet sikerült elérnie az előfutamban.

2013-2018 között minden évben sikerült megszereznie az első helyet jelentő aranyérmet, a Magyar bajnokságon és a fedett pályás magyar bajnokságon alkalmával is.

2017-ben részt vett a londoni világbajnokságon, ahol bronzérmet sikerült futnia. Ezenkívül még ebben az évben aranyérmet szerzett az egyetemi sportolók számára megrendezett Universiade sporteseményen.

Fontosabb eredményeit, díjait összefoglalva ez összesen 18 aranyérmet, négy ezüstérmet és két bronzérmet jelent.

Jelenleg Magyarország legsikeresebb gátfutója.
2013-ban magyar Fair play díjat kapott. 2016-ban és 2017-ben az év magyar atlétájává választották. 2017-ben még megkapta az év magyar sportolója díjat, a Papp László Budapest-sportdíjat, illetve ő lett az év magyar egyetemi sportolója, az év békéscsabai sportolója és az év magyar sportolója is. 2018-ban pedig a Magyar Érdemrend lovagkeresztje díjjal tüntették ki.

A Medallion oldalán több atlétikai érem, érembetét közül válogathatsz, de érdemes benézned a kristály és üvegdíjaink közé is.