Paralimpiai aranyérmesek a TF-en: Sors Tamás és Tóth Tamás beszámolója

tóth tamás és sors tamás

A tegnapi napon cégünk a Testnevelési Egyetem dísztermében megrendezett előadáson járt, ahol Sors Tamás és Tóth Tamás paralimpiai aranyérmesek tartottak beszámolót az eddigi olimpiák, világbajnokságok és Európa-bajnokságok élményeiről.

Az eseményt Sós Csaba, az úszás tanszák vezetője, Európa-bajnoki bronzérmes, sokszoros magyar bajnoki aranyérmesek közé tartozó úszó.

Az eseményt azzal nyitották a szervezők, hogy lehetőségünk volt megtekinteni az aranyérmesek olimpiai, világ-és Európa-bajnok úszásait az elmúlt nyolc évből.

Sors Tamás a 2008-as pekingi olimpián szerzett először aranyérmet 100 méteres pillangó úszásban, kiváló úszással és még kiválóbb időeredménnyel. A 2012-es londoni olimpiára Sors már címvédőként érkezett, így sokkal nagyobb nyomás nehezedett rá, mint négy évvel az előtt.

Paralimpia 2016 - Sors Tamás bronzérmes 100 pillangón
Paralimpia 2016 – Sors Tamás bronzérmes 100 pillangón

Ennek ellenére itt is sikerült elhódítania az aranyérmet és ezzel megvédenie a a 100 méteres pillangó úszás paralimpiai bajnoki címet. Ezek mellett Pekingben két bronzérmet, Londonban egy bronz és egy ezüstérmet, míg az idei riói olimpián egy ezüst és egy bronzérmet sikerült begyűjtenie.

Tóth Tamás először a 2012-es londoni paralimpiai játékokon szerepelt először, ahol máris két ezüstérmet szerzett, de az ő paralimpiája a 2016-os, idei volt, amikor is feliratkozott ő is az aranyérmesek táborába, ahol méltán kevesen szerepelnek.

750totharany
Tóth Tamás bekerült a paralimpiai aranyérmesek közé

Az előadáson természetesen lehetett kérdezni az úszóktól. Tamásék elárulták többek között, hogy milyen viszonyt ápolnak edzőjükkel, illetve beszéltek arról is, hogy milyen fontos szerepet játszik egy egy nagyobb verseny előtt az edző személye is.

Beszéltek továbbá a felkészülésükről is, hogy milyen speciális munkát kellett elvégezniük ahhoz, hogy ilyen sikert érjenek el aztán. Illetve az is szóba került, hogy a két úszó kiválóság az úszáson kívül mennyire tartja fontosnak a civil létet, valamint a tanulást. Sors Tamás jelenleg a Pécsi Tudományegyetem jogi karán teljesíti a szemesztereket, míg Tóth Tamás a Testnevelési Egyetem sportszervező szakán tanul.

Büszkék vagyunk az aranyérmesek teljesítményére és további sikeres paralimpiákat kívánunk a jövőben is.

A Medallion csapata