Labdarúgó EB: Sorsolás, menetrend, jegyértékesítés

A decemberi sorsolás után megkezdődtek az első körös jegyek értékesítése a 2016-os franciaországi labdarúgó EB -n, amelyen 1972 után Magyarország is részt fog venni. Elkészült továbbá a hivatalos menetrend is, amely szerint a magyar csapat Ausztria ellen fogja megkezdeni tornát, 2016. június 14.-én.

640REU_1979551

Talán minden magyar, illetve focirajongó óriási sikerként könyveli el, hogy a magyar labdarúgó-válogatott 44 év után ismét kijutott az EB -re és küzdhet a nívós trófea megszerzéséért. A novemberi norvégok elleni oda-vissza vágós győzelem után biztossá vált, hogy utazhat a magyar csapat Franciaországba, majd a decemberi sorsolás során az is kiderült, hogy kik lesznek majd az ellenfeleink.

Magyarország az F csoportban fog majd szerepelni, ahol először Ausztria, majd Izland és végül pedig Portugália lesz az ellenfele.

12654514_952640061491918_1614839744086302891_n
Magyarország csoportja a 2016-os labdarúgó EB -n

Magyarország mérkőzései a 2016-os labdarúgó EB -n

2016. június 14. 18:00 – Bordeaux, Matmut Atlantique

Ausztria – Magyarország

2016. június 18. 18:00 – Marseille, Stade Vélodromee

Izland – Magyarország

2016. június 22. 18:00 – Lyon, Lyon, Stade des Lumiéres

Magyarország – Portugália

 

Az Európa-bajnokságig kevesebb mint 4 hónap van hátra, azonban már lehet számolgatni és esélyeket latolgatni, hogy a magyar csapat melyik nemzeti tizenegy ellen tud pontot vagy pontokat szerezni a UEFA egyik legnívósabb serlege után folytatott harcban.

 

Szakértők úgy gondolják, hogy a magyar csapata viszonylag jó csoportba került, nem ez a csoport számít az Európa-bajnokság csoportjának. Az előzetes várakozásoknak megfelelően Ausztria és Izland nemzeti csapata ellen szinte bár előfordulhat, így az esetleges pontok szerzése esetén még Portugália ellen is lehet akár esélyünk az utolsó fordulóban.
Reméljük az utolsó kör előtt azon kell majd aggódnunk, nekünk szurkolóknak, hogy a legjobb nyolc között csoport második helyezett válogatottat kapjunk majd.

52223_magyarnorveg
A norvégok elleni meccs jelentette a kijutást a labdarúgó EB -re

Abban az esetben ha a magyar csapat továbbjut, akkor ellenfeleink a következő válogatottak lehetnek:

Anglia, Wales, Szlovákia, Oroszország, Belgium, Írország, Svédország vagy Olaszország válogatottja.

Ennyire azonban még ne szaladjunk előre, hisz hosszas felkészülés előzi még meg a nyár legnagyobb labdarúgó eseményét, ez az időszak pedig meghatározó lehet minden válogatott számára, ami a tornát illeti.

Végül lássuk az Európa-bajnokság csoportjait és teljes menetrendjét, amelyek az alábbiak:

 

A-csoport

Franciaország

Albánia

Románia

Svájc

 

B-csoport

Anglia

Szlovákia

Wales

Oroszország

C-csoport

Németország

Észak-Írország

Lengyelország

Ukrajna

 

D-csoport

Spanyolország

Törökország

Csehország

Horvátország

 

E-csoport

Belgium

Svédország

Írország

Olaszország

F-csoport

Portugália

Izland

MAGYARORSZÁG

Ausztria

 

Az EB legnehezebb csoportjának véleményünk szerint a D-csoport ígérkezik, bár az F-csoport sem tűnik könnyűnek az olasz, a svéd és a belga gárdával.

A döntőt július 10.-én rendezik Stade de France-ban, továbbá itt kerül átadásra majd a győzteseknek járó díjak, érmek és a serleg is.

Ezen 24 csapat fog tehát megküzdeni, ami a kupát illeti, reméljük továbbá, hogy kellő ráhangolódást fog nyújtani ez a labdarúgó EB az augusztusi olimpiára majd.

 

Medallion Hungary Kft. csapata